FIFI

 

Vis met okrasaus. Dit recept werd door Felix uit de televisieserie [de bij het boek horende NPS-serie ‘Eten bij de buren’] gemaakt. Het lijkt misschien wat exotisch voor ‘beginners’ maar laat u niet afschrikken, want het is erg lekker!

 

500 g krabpoten

500 g okra’s (liefst vers, anders uit blik)

100 g gedroogde garnalen

1 theel. garnalenpoeder (trassie)

1 theel. gemberpoeder

1 gerookte makreel

peper

zout

 

Was de krabpoten en kook ze ongeveer 5 minuten in ruim kokend water. Haal de poten met een schuimspaan uit het water en zet ze apart.

Maak de okra’s schoon door het kapje eraf te snijden en ze te wassen. Snijd de okra’s in smalle plakjes. Neem dezelfde pan met water waar de krabpoten in gekookt zijn en kook de okra’s in ongeveer 8 minuten gaar (dit is niet nodig bij okra uit blik). Voeg de gedroogde garnalen, garnalenpoeder, gemberpoeder, peper en zout, en de schoongemaakte makreel in stukjes toe en laat nog 8 minuten pruttelen. Serveer deze saus [en de krabpoten, neem ik aan] met fufu of rijst.

 

6 personen

 

bereidingstijd : 30 minuten

 

land : Benin

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / Saskya Budding e.a.