FERAKH BIL HUMMUS (MAROKKAANSE KIP MET KIKKERERWTEN)

 

3 eetlepels olijfolie
1 kilo hele kip, in stukken gesneden
1 grote Spaanse ui, in dunne schijfjes gesneden
1 theelepel kurkuma
theelepel paprikapoeder
theelepel zout
500 milliliter kippenbouillon
400 gram kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
sap van 1 citroen of naar wens
vers gemalen zwarte peper
25 gram blaadjes peterselie
25 gram blaadjes koriander
3 eetlepels fijngehakte peterselie om te garneren

 

Verhit een beetje van de olie in een grote steelpan of braadpan met deksel en bruin de stukken kip in porties. Leg ze op een bord. Voeg de rest van de olie toe en bak de schijfjes ui zachtjes tot ze gaar en licht goudbruin zijn. Verwijder eventueel een beetje olie uit de pan.

Voeg de specerijen en het zout toe en roer enkele seconden. Doe de kip weer in de pan en roer tot ze goed is bedekt met de specerijen. Voeg de bouillon, de kikkererwten, het citroensap en peper toe. Breng aan de kook en laat 40 minuten afgedekt sudderen.

Doe er de peterselie en koriander bij en laat 10 - 15 minuten sudderen tot de kip heel gaar is en de saus is ingedikt.

Leg de kip op een schotel of bord, bestrooi ze met de fijngehakte peterselie en serveer met Marokkaans plat brood.

 

6 personen

 

gebied : Marokko

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Marokkaans : De kruidige geuren en kleuren van de soek in creatief koken