AZIFA (LINZEN MET SJALOTTEN EN CHILIPEPERS)

225 g gedroogde bruine of groene linzen

4 verse groene chilipepers, steeltjes en zaad verwijderd, fijngesneden

8 sjalotten, fijngehakt

2 eetlepels citroensap

4 eetlepels (olijf)olie

1 theelepel zout

1 theelepel zwarte peper

Doe de linzen in een pan, overgiet ze met koud water en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag en kook de linzen gaar. Laat ze afkoelen en prak ze enigzins. Meng citroensap, olie, zout en peper in een leeg jampotje met schroefdeksel en schud het mengsel krachtig door elkaar. Doe de linzen in een grote schaal. Schep de chilipepers, sjalotten en dressing erdoor. Laat voor het serveren door en door koud worden. Serveer hierbij brood (bijvoorbeeld pita) of injera.

land : EthiopiŽ

gerechtsoort : salade

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

 

EthiopiŽ Home