ENTRECOTE MET ABRIKOZEN-KOFFIESAUS

 

2 entrecotes

3 tomaten

2 rode uien

3 teentjes knoflook

100 g gewelde abrikozen

2 theelepels chilipoeder

2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)

1 theelepel gemalen komijn (djinten)

1 theelepel zwarte peper

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel tomatenpuree

2 dl vers gezette sterke koffie

zout

 

Entrecote op kamertemperatuur laten komen. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Uien pellen en in ringen snijden. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Abrikozen in vieren knippen. In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.

In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3 - 4 minuten zachtjes roerbakken. Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken. Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat. Op smaak brengen met zout.

Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken. Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren. Bestrooien met zout. Entrecotes op borden leggen. Saus erover scheppen, rest apart erbij geven. Lekker met couscous en sperziebonen.

 

2 personen

 

voedingswaarde : 530 kcal p.p.

voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

 

land : Algerije

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Allerhande maart 2003