EGYPTISCHE HONINGKOEKJES

 

1 pakje boter of brio margarine

1 pond bloem

Ĺ ons gist

ľ litr lauwe melk

een beetje zout

 

VULLING

3 eetlepels boter of brio margarine

3 eetlepels bloem

1/8 liter honing

2 eetlepels sesamzaad

1 pakje vanillesuiker

 

Het deeg: Smelt de boter. Kneed alle ingrediŽnten 5 min. goed door elkaar. Laat het deeg 3 uur rusten. (Als U er een koekjesbak middag van maakt, kunt U dit het beste van tevoren doen).

Voor de vulling: Smelt de boter. Voeg bloem toe en blijf op het vuur net zo lang roeren tot het deegje lichtbruin is. Haal het van het vuur en roer de honing er door. Dan nog op het vuur 3 min. laten doorwarmen. De vanillesuiker en het sesamzaad er op het laatst doorroeren en het geheel op laten stijven.

Na 3 uur: Van het deeg balletjes zo groot als een flinke walnoot draaien. Er een kuiltje in maken en daar de vulling zo groot als een knikker in doen. Het balletje dichtdrukken en in de hand plat slaan. Dit is een zorgvuldig werkje, want de vulling moet in het deeg blijven.

De koekjes in een voorverwarmde oven eerst 5 min. onder in en daarna 5 min. boven in de oven bakken

 

6 personen

 

land : Egypte

gerechtsoort : gebak

 

bron : Nieuwe Nederlanders koken anders

 

Egypte Home