EGGAH MET PREI, COURGETTE EN PIJNBOOMPITTEN

 

Op veel grafschilderingen is te zien dat veel soorten gevogelte een grote rol speelden in het leven en de keuken van de Egyptenaren. Gevogelte was erg geliefd, maar ook de eieren werden veel gebruikt, bijvoorbeeld in een rijke eggah. Een eggah lijkt op een Spaanse tortilla. Hij kan gevuld worden met groenten, kruiden, noten en specerijen, maar ook met vlees of vis; experimenteer zelf eens.

 

2 eetlepels boter

3 grote preien, in smalle ringen

2 grote courgettes, in dunne schijfjes

1 pitabroodje, in stukjes, geweekt in 6 eetlepels melk

2 eetlepels pijnboompitten of geschaafde amandelen

8 eieren

zeezout

versgemalen zwarte peper

 

Verhit de boter in een grote, diepe koekenpan en bak hierin de preien en courgettes afgedekt helemaal gaar. Voeg de stukjes brood en de pijnboompitten toe. Klop de eieren met zout en peper los in een kom en schep ze door de groenten. Bak de eggah afgedekt 10 - 15 minuten op laag vuur tot hij gaar is. Laat hem voorzichtig uit de pan glijden en server hem warm of koud. Snijd de eggah in punten en serveer ze als onderdeel van mezze, als borrelhapje, bij een picknick of lunch.

 

Voor 6 personen.

 

land : Egypte

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Aan tafel met de farao’s : Unieke en smakelijke recepten uit het Oude Egypte om zelf te bereiden / Michelle Berriedale-Johnson

 

Egypte Home