EFO (SPINAZIESCHOTEL)

 

500 g magere runder-, lams- of varkenslappen, in dobbelsteentjes gesneden

1 grote ui, fijngehakt

4 eetlepels plantaardige olie

500 g rijpe tomaten, zeer fijngehakt of gepureerd

zout

peper

4 eieren, hardgekookt en gepeld

500 g bokking

500 g spinazie*, kleingesneden

 

* In Afrika kent men minstens 12 verschillende soorten spinazie of efo.

 

Zet het vlees op met 1 eetlepel fijngehakte ui, wat zout en 300 ml water. Laat het vlees 1 1 uur zachtjes doorkoken in de afgedekte pan. Giet de bouillon af. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukjes vlees rondom goudbruin in de hete olie en schep ze uit de pan. Fruit de tomaten, de rest van de ui en wat zout en peper naar smaak circa 30 minuten in de hete olie - schep het mengsel regelmatig om. Ontvel de bokking, verwijder de graten en snijd het visvlees in stukken. Schep deze samen met het vlees, de eieren en de spinazie door het tomatenmengsel en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes smoren. Dien op met eba, yampuree of gekookte rijst.

 

6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home