DUNDU (YAMCHIPS)

 

Het vruchtvlees van pas geoogste yams is vrij vochtig en u kunt het koken of bakken. Yams die een jaar eerder zijn geoogst bevatten weinig vocht maar zijn zeer smakelijk; als u deze yams wilt bakken, moet u ze eerst koken en pas daarna bakken.

 

1 kilo yams of zoete aardappelen

zout

plantaardige frituurolie

 

Schil de yams of zoete aardappelen, snijd ze in plakjes en bestrooi deze met wat zout. Frituur de yamchips goudbruin in hete frituurolie en dien op bij omeletten of met pepersaus.

U kunt de versgebakken yamchips ook met een mengsel van chilipoeder en zout bestrooien.

Variatie: Snijd gekookte yams in plakjes, wentel deze door losgeklopt ei en frituur ze goudbruin in hete frituurolie.

 

6 personen

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home