DOULMA (GEVULDE COURGETTES)

4 grote courgettes
500 g magere lamsgehakt
1 kleine ui, zeer fijn gehakt
1 ei
500 g lamslappen, in dobbelsteentjes gesneden
zout
peper
1 eetlepel plataardige olie
1 eetlepel tomatenpuree
500 g zwarte-ogen bonen, 1 nacht geweekt
1 theelepel citroensap
 
Was de courgettes, snijd ze in de lengte doormidden en hol ze uit met een theelepel.
Meng het gehakt met de ui en het losgeklopte ei en vul de courgettes hiermee.
Bestrooi de kleingesneden lamslappen met wat zout en peper naar smaak en bak ze in de hete olie. Voeg de tomatenpuree, de geweekte bonen en 500 ml water toe en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron zo laag mogelijk, dek de pan af en laat de bonen circa 1 uur zachtjes koken.
Schik de gevulde courgettes op de bonen, dek de pan weer af en laat het gerecht nog 45 minuten zachtjes koken.
Bedruppel de courgettes met citroensap en dien direct op.

6 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

TunesiŽ Home