DOUALA FISH (RODE SNAPPER IN UIENSAUS)

 

2 - 4 hele rode snappers (800 g)

2 teentjes knoflook, fijngehakt

theelepel peperpasta

3 uien, fijngehakt

4 - 6 eetlepels tomatenpuree

1 citroen (sap)

nootmuskaat

arachide-olie

 

Maak de vis schoon, maar verwijder de koppen niet. Wrijf de vis van binnen en van buiten in met zout, de helft van de knoflook en de peperpasta. Laat dit een uur intrekken.

Verhit wat olie en fruit hierin de uitjes met de rest van de knoflook. Vermeng de tomatenpuree met het citroensap en wat water en voeg dit al roerend toe aan de uitjes. Dek de pan af en laat alles op een lage warmtebron inkoken tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Grilleer ondertussen de vissen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Schenk de uiensaus over de vissen en zet ze nog 20 minuten terug in de oven. Keer de vissen enkele malen om.

Geef hier maniok, garri of yams bij.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Ghana

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Ghana Home