DORO WOT VAN DRUMSTICKS

 

25 g boter

2 uien, in ringen gesneden

2 eetlepels tomatenpuree

2 theelepels berbere (paprika- of chilipoeder)

1 theelepel zwarte peper

zout naar smaak

Ĺ liter water

2 kippenbouillonblokjes

6 drumsticks

6 hardgekookte, gepelde eieren

 

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uien hierin mooi glazig. Roer de tomatenpuree de berbere, de zwarte peper, het zout en een halve liter water door de uien en los de kippenbouillonblokjes erin op. Laat dit geheel 30 minuten sudderen. Doe vervolgens de drumsticks en de eieren erbij en laat het geheel nog 10 minuten sudderen. Dien het gerecht flink warm op met rijst. Dit is een keizerlijk maal. Kies een grote schaal om de doro wot in op te dienen en maak hem het middelpunt van een aantrekkelijk buffet.

 

6 personen

 

land : EthiopiŽ

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

EthiopiŽ Home