DOMODA (PIKANTE KIPSCHOTEL)

 

2 middelgrote uien, fijngehakt

3 middelgrote tomaten, kleingesneden

1 theelepel zwarte peper

1 theelepel zout

2 theelepels chilipoeder, of 4 verse chilipepers

1 kilo kip, in stukken, ontveld

4 eetlepels arachide-olie

200 g pindakaas met stukjes noot

1 dl lauwwarm water

 

Pureer uien, tomaten, zout en de helft van het chilipoeder (of de chilipepers) in een keukenmachine of vijzel. Laat hierin de stukken kip enkele uren marineren. Verhit de olie in een grote, zware pan. Veeg de stukken kip droog en braad ze afgedekt aan in de hete olie. Voeg de marinade toe en laat alles 10 minuten sudderen. Roer de pindakaas los met het lauwwarme water en voeg dit toe. Voeg zo nodig nog wat extra water toe. Voeg de resterende chilipoeder toe en laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar stoven. serveer hierbij rijst.

 

voor 6 personen

 

land : Gambia

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai