DOCE DE MANDIOCA (CASSAVETOETJE)

 

Dit gerecht van Portugese oorsprong wordt gewoonlijk geserveerd in een schaal op een voetje. Het zou ook heel goed passen bij een Braziliaans buffet. Gebruik hiervoor zoete cassave.

 

500 g zoete cassave

1 kokosnoot

325 g suiker

3 theelepels kaneelpoeder, om te bestrooien

 

Schil de cassave en snijd hem in stukjes. Maak de kokosnoot open en maak dikke kokosmelk. Doe de kokosmelk in een pan, voeg de stukken cassave toe en laat koken op laag vuur, waarbij u langzaam de suiker toevoegt en roert totdat de cassave kookt en het mengsel dik wordt. Laat het mengsel nog 3 minuten koken, zet het vuur uit en laat het mengsel afkoelen. Schep het in een schaal, strooi er kaneelpoeder over en serveer op kamertemperatuur.

 

6 - 8 personen

 

land : Mozambique

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris