DJUMBA (VISPAKKETJES)

 

1 kg verse makreel

3 bananenbladeren of aluminiumfolie

pimentpoeder

palmolie

1 grote citroen (sap)

 

Verdeel de vis in flinke stukken.

Snijd de bananenbladeren langs de harde nerf in tweeŽn en blancheer ze tot ze zacht genoeg zijn om ze te vouwen.

Bestrooi de bladeren (of vierkante stukjes aluminiumfolie) met wat zout en pimentpoeder, leg de vis erop en strooi hier ook wat zout en pimentpoeder overheen. Druppel wat palmolie en citroensap over de vis.

Vouw de bananenbladeren om de vis heen en bin de pakketjes dicht. Pocheer de pakketjes 90 minuten in water.

 

6 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Kameroen

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah