DJAMILAH (DADELTAART)

 

300 g verse dadels

150 g gepelde amandelen

150 g suiker

3 eetl. boter

4 eieren

vanillestokje

3 eetl. mazena

2 cl Cointreau (sinaasappellikeur)

boter voor de vorm

 

Ontpit de dadels en hak ze fijn. Plet de amandelen met 100 g suiker in de vijzel of pureer ze in de mixer. Smelt de boter. Verwarm de oven voor op 230C.

Splits de eieren. Klop de eierdooiers schuimig met de rest van de suiker en het vanillemerg. Schep er de mazena, de dadels, de amandelen, de gesmolten boter en de Cointreau door. Klop de eiwitten stijf en schep het schuim door de deegmassa. Beboter een springvorm van 26 cm , vul hem met het deeg en bak de taart 20 minuten op de middelste richel. Zet de oven op 200C en bak de taart in nog eens 10 - 15 minuten gaar.

Tip: Naar keuze kunt u de afgekoelde ‘djamilah’ nog met kleingesneden gedroogde dadels garneren.

 

4 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : taart

 

bron : Het grote boek met de heerlijkste internationale gerechten / Christian Teubner, Annette Wolter en Holger Hofmann