DITHOTSE (GEROOSTERDE POMPOENZADEN)

 

In veel traditionele Afrikaanse culturen wordt in de voedselketen niets verspild. Er wordt gesmuld van ingewanden, larven worden met smaak verorberd en zaden en bladeren van planten vormen de basis van menig populair gerecht. Dat geldt ook voor pompoenzaden. Van oudsher worden ze gegeten bij saus of pap, maar ook wel als snack of bij een drankje. Als u meloenzaden gebruikt, krijgt u de snack die in Nigeria egusi genoemd wordt en ook in andere recepten gebruikt wordt.

 

zaden van een grote pompoen

zout naar smaak

 

Was de zaden en verwijder eventuele restjes vruchtvlees. Laat een gietijzeren koekenpan heet worden en doe de natte zaden erin. Laat ze op middelhoog vuur bakken gedurende 5 minuten of totdat de zaden beginnen open te springen. Strooi er zout naar smaak over en serveer warm.

 

Voor een kom pompoenzaden.

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris