DIOMBRE (PIKANTE RUNDVLEESSCHOTEL)

 

500 g magere runder- of lamslappen, in blokjes gesneden

zout

mespuntje tijm

3 eetlepels plantaardige olie

1 ui, fijngehakt

3 rijpe tomaten, ontveld en fijngehakt

1 eetlepel tomatenpuree

1 theelepel chilipoeder

50 g boter

100 g gedroogde okra’s, fijngestampt

 

Zet het vlees op met wat zout naar smaak en de tijm en laat het circa 1 uur zachtjes koken. Schep het vlees met een schuimspaan uit de bouillon.

Verhit de olie in een braadpan en bak de uitgelekte blokjes vlees rondom licht goudbruin. Voeg de ui en de tomaten toe en laat deze 3 minuten zachtjes meebakken. Roer de rest van de ingrediŽnten behalve de gedroogde okra’s erdoor en voeg 250 ml water toe.

Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat het gerecht circa 1 uur stoven op een lage warmtebron tot het vlees mals is. Voeg de gedroogde okra’s toe en laat alles nog 5 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.

Dien op met fufu, gekookte cassave of gekookte rijt.

 

6 personen

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore