DARS (NOMADESPIES)

 

500 g lamspoelet

3 eetlepels olijfolie

2 eetlepels mosterd

1 chilipeper, fijngehakt

basilicum

250 g gedroogd vlees

1 aubergine

2 groene paprika’s

2 uien

4 tomaten

cayennepeper

 

Marineer het vlees gedurende 30 minuten in een mengsel van olie, mosterd, chilipeper en een mespuntje basilicum.

Snijd het gedroogde vlees en de aubergine in plakjes en de paprika’s in stukjes.

Snijd de uien in vieren en de tomaten doormidden.

Rijg afwisselend lamsvlees, gedroogd vlees en stukjes groenten aan vier pennen. Bestrooi deze met cayennepeper en zout.

Leg ze gedurende 20 minuten op de barbecue of op een rooster in de oven.

Geef hier stokbrood of rijst bij.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 1 uur

 

land : MauritaniŽ

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah