CRÈME DE MANGUES (MANGOCRÈME)

 

1 rijpe mango

70 g bruine suiker

½ l melk

1 - 2 eetlepels gemalen vanille of 50 g vanillesuiker

 

Breng de helft van de melk met de suiker aan de kook. Roer de vanille door de rest van de melk en voeg deze toe aan de kokende melk.

Laat de melk onder voortdurend roeren 5 minuten zachtjes koken.

Neem de pan van het fornuis en zet haar in een bak met koud water of in de koelkast, zodat de melk snel afkoelt.

Snijd ½ mango in dobbelsteentjes en voeg ze toe aan de koud wordende crème. Snijd de andere helft van de mango in decoratieve stukjes.

Garneer de crème voor het opdienen met de stukjes mango.

Variatie: Gebruik papaja of ananas in plaats van mango.

 

4 personen

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah