COUSCOUS-SALADE IN TABBOULEH-STIJL

 

Traditioneel recept.

 

500 g couscous

Ĺ komkommer, zonder zaadjes, in kleine stukjes gesneden

3 grote tomaten, ontveld, ontpit, in stukjes gesneden

Ĺ groene paprika, zonder zaad, in stukjes gehakt

6 lente-uitjes, fijngehakt

Ĺ stengel bleekselderij, in stukjes gesneden

3 el gehakte verse munt

3 el gehakte verse koriander

3 el gehakte verse bladpeterselie

sap van 2 citroenen

5 el olijfolie

1 tl zout

Ĺ tl gemalen witte peper

 

Bereid de couscous. Laat afkoelen.

Leg de stukjes komkommer in een zeef, bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten uitlekken.

Spoel ze af en dep ze voorzichtig droog. Meng alle ingrediŽnten voorzichtig door elkaar. Zet de salade in de koelkast. Serveer koud.

 

5 personen

 

land : Algerije

gerechtsoort : voorgerecht of salade

 

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, TunesiŽ en Algerije / Mourad Mazouz