COUSCOUS

200 g groene erwten
400 g grof tarwegries
3 lepels olijfolie
2 grote uien
2 teentjes knoflook
1 wortel, in plakken gesneden
1 groene paprika, in repen gesneden
1 aubergine, in plakken gesneden
500 g lamsvlees
1 kip
1 Spaans pepertje
4 tomaten, in stukken gesneden
eetlepel paprikapoeder
200 g sperziebonen
1 blikje artisjokhartjes

Zet de groene erwten een nacht van tevoren in de week. Stort de tarwegries in een kom, voeg wat zout toe en ongeveer l water. Neem telkens wat tarwegries uit de kom en wrijf dit goed tussen de handen, laat het dan weer terugvallen en zorg dat er geen klontjes ontstaan. Laat de gries weken tot alle water is opgenomen. Schep het dan in een vergiet, hang dit boven stoom gedurende ca 1 uur. Fruit in de olie, de uien, knoflook, wortel, paprika en aubergine, met het in stukken gesneden lamsvlees en de in 8 stukken verdeelde kip. Laat dit even goed bakken, voeg dan de groene erwten toe en zoveel water tot alles net onder staat. Leg het pepertje erbij, en laat alles een uurtje zacht stomen.Voeg dan de in stukken gesneden tomaten toe, de paprikapoeder, zout, de sperziebonen en laat nog een half uur stoven. Voeg er dan de artisjokhartjes bij. Even laten stoven. Voeg wat boter toe aan de inmiddeld gaargestoomde tarwegries. Schep deze op een schotel en het mengsel van groenten en vlees eromheen.

4 personen

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Culinair reisboek : Een tocht door de landen van Europa, de landen ten oosten en ten zuiden van de Middellandse Zee en van Noord- en Zuid-Amerika / Wina Born