COURGETTES MET PINDA’S

 

Net zoals in het GalliŽ van Caesar, is ook Tsjaad in drieŽn verdeeld: de Sahara in het noorden, het droge, door oorlog verscheurde gebied van de Sahel; en het zuidwesten waar de meeste mensen wonen. Pinda’s zijn de belangrijkste bron van eiwit in dit land, dat het op drie na armste land ter wereld is.

 

700 g courgettes, in plakjes

1 - 2 teentjes knoflook, uitgeperst

1 eetlepel citroensap

25 g boter

zout

peper

185 g gebrande pinda’s, in stukjes gehakt

 

Stoom de courgettes 5 tot 10 minuten in een bodem kokend water tot ze gaar zijn. Laat de courgettes uitlekken en doe ze in een kom.

Voeg de knoflook, het citroensap, de boter en wat zout en peper toe en prak alles met een vork. Doe het courgettemengsel in een kom en bestrooi het met de gehakte pinda’s. Dien op met gekookte gierst of rijst.

 

4 - 6 personen

 

land : Tsjaad

gerechtsoort : groentegerecht

 

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells