CONFITUUR VAN DRUIVEN EN NOTEN

1½ à 2 kilo grote blauwe druiven

2 zakjes vanillesuiker

5 kruidnagels

1 stokje kaneel

500 g kristalsuiker

1 zakje inmaaksuiker

250 g verse walnoten

1 groot glas water

Kies een mooie tros blauwe druiven.

Was de druiven zorgvuldig onder de kraan en maak ze één voor één los. Leg ze in een koperen schaal en doe de kristalsuiker en de kruidnagelen erbij. Strooi er de vanillesuiker over.

Laat ongeveer 15 minuten staan. Zet daarna de kom op het vuur en laat de suiker langzaam smelten. Doe er een glas water bij en laat het mengsel zachtjes doorkoken. Roer het om met een houten lepel met een lange steel.

Wanneer het mengsel een rode kleur krijgt en begint te pruttelen doet u er de walnoten bij. Roer het mengsel en laat het even aan de kook komen. Let goed op de kleur van de confituur. Zodra deze bruinig wordt doet u er inmaaksuiker bij en roert u nog even. Laat het mengsel nog 3 à 4 minuten sudderen. Daarna doet u het vuur uit.

De confituur blijft nog enige tijd doorkoken omdat de koperen schaal de warmte goed vasthoud.

Laat de confituur heel even afkoelen en doe ze vervolgens in een mooie kristallen of zilveren schaal.

Deze confituur wordt opgediend bij een feestmaal.

voorbereiding : 15 minuten (plus 15 minuten laten staan), bereidingstijd : 55 minuten

gebied : Noord-Afrika

gerechtsoort : nagerecht

bron : De Joods-Noordafrikaanse keuken / Jeanne Ifergan