COCONUT RICE (KOKOSRIJST)

1 kokosnoot of 100 g kokospoeder

200 g rijst

1 ui, fijngehakt

1 chilipeper, fijngehakt

Maak de kokosnoot open en rasp de helft van het vruchtvlees.

Vermeng dit met water en druk de vloeistof eruit tot u circa 1 kopje vol hebt.

Vermeng de kokosmelk of het kokospoeder met 1 kopje water en breng dit aan de kook.

Voeg de rijst, de uitjes, het pepertje, zout en eventueel wat geraspt vruchtvlees toe. Roer alles goed om en breng het weer aan de kook. Voeg indien nodig wat water toe.

Laat alles in 20 minuten op een middelhoge warmtebron zachtjes gaar worden.

Variatie :

- Voeg wat garnalen toe.

- Gebruik wat kruidnagelpoeder als smaakgever.

4 personen

land : Nigeria

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah