CITRONNELLE (CITROENGRASTHEE)

 

Vrijwel iedereen kent tegenwoordig het citroengras (sereh) uit de Zuidoost-Aziatische keuken, maar de meeste mensen weten niet dat er ook thee van getrokken kan worden. Kruidenspecialisten over de hele wereld gebruiken citroengras voor de behandeling van maagpijn en koorts. In Ivoorkut trekt men er thee van, ter bevordering van de spijsvertering. In het buurland Ghana drinkt met de thee onder invloed van de Britse koloniale traditie met melk en suiker.

 

5 dl water

3 - 4 sprieten citroengras

suiker of suikerstroop naar smaak

 

Breng het water aan de kook in een theeketel of pan. Doe het citroengras in een kleine theepot. Giet er kokend water op en laat het geheel 5 minuten trekken. Serveer warm na het eten, om de spijsvertering te bevorderen. Voeg suiker naar smaak toe.

 

1 persoon

 

land : Ivoorkust

gerechtsoort : drank

 

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris