CHUTNEY VAN WORTELTJES

 

“Dit is een lekkere chutney die je overal bij kunt geven en die mooi helderoranje van kleur is, waardoor hij ook heel mooi staat bij allerlei gerechten.” Pippa Pearce, Londen, Verenigd Koninkrijk.

 

120 ml water

3 eetlepels suiker

250 g wortelen, fijngeraspt

eetlepel geraspte verse gemberwortel

2 teentjes knoflook, uitgeperst

theelepel chilipoeder

pitjes van 3 kardemomdoppen, geplet

zout

250 ml azijn

 

Giet het water in een pan, doe de suiker erbij en breng het mengsel al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.

Voeg de wortelen, gemberwortel, chilipeper, kardemom en wat zout toe en laat alles 20 minuten koken op een lage warmtebron.

Roer de azijn door het wortelmengsel, zet de warmtebron wat hoger en laat de chutney inkoken tot een dikke, stroperige massa - roer het af en toe door.

Doe het mengsel in schone glazen potten met schroefdeksels en bewaar de chutney in de koelkast.

 

2 potjes

 

gebied : Oost-Afrika

gerechtsoort : bijgerecht

 

bron : Verandering van spijs / Troth Wells