CHIN-CHIN

 

ZOETE:

500 gram zelfrijzend bakmeel

150 gram fijne suiker

75 ml water

1 gram margarine

3 eieren

2 theelepels nootmuskaat

 

HARTIGE:

500 gram zelfrijzend bakmeel

zout naar smaak

75 ml water

3 eieren

1 tot 2 theelepels sambal

2 theelepels tijm

 

Zeef de bakpoeder met de meel in een kom (voor zoete chin-chin suiker toevoegen, voor hartige tijm toevoegen) en kneed tezamen met margarine.

Kluts de eieren samen met water (bij hartige sambal en zout naar smaak toevoegen). Meng deze ingrediŽnten goed tot een glad maar stevig deeg ontstaat.

Op een met bloem bestoven ondergrond het deeg met de vingers in vier of vijf lange porties rollen om het gemakkelijk te kunnen verwerken.

Rol elke lange portie dun uit met de vingers. Snijd het deeg in stroken van 2 cm breed in diagonale stukjes. Prik een gaatje in het midden van elk stukje. Til het stukje op en trek een kant door het gaatje in het midden. Leg het verwerkte stukje deeg boven op het met bloem bestoven blik. Ga hiermee door tot al het deeg verbruikt is.

Verhit een frituurpan of een koekenpan met 1 liter olie (170įC) en bak de chin-chin in kleine hoeveelheden aan beide kanten goudbruin.

Afkoelen en koud opdienen. De zoete bij de koffie of de the, de hartige bij de borrel of iets dergelijks.

 

6 personen

 

land : Ghana

gerechtsoort : voorgerecht / gebak

 

bron : De smaak van Afrika / Ine Kommers

 

Ghana Home