CHICKEN WITH BLACK BEANS (KIP MET ZWARTE BONEN)

 

500 g kipfilet

bloem

1 paprika

8 sjalotten

4 teentjes knoflook, fijngehakt

1 chilipeper, fijngehakt

kopje zwarte bonen

schil van 1 sinaasappel, geraspt

1 glas rode wijn

l kippebouillon

2 theelepels suiker

plantaardige olie

 

Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi deze met zout en haal ze door de bloem. Snijd de paprika in reepjes.

Verhit de olie en braad de reepjes kip hierin aan. Voeg 4 hele sjalotten toe. Hak de amdere 4 sjalotten fijn en doe deze eveneens bij de kip. Laat alles 10 minuten bakken en haal vervolgens de kip en de sjalotten uit de pan.

Fruit nu in dezelfde olie de reepjes paprika. Voeg hieraan achtereenvolgens de knoflook, de pepertjes en de geweekte bonen toe. Breng op smaak met sinaasappelschil en zout. Roer alles goed om, doe het deksel op de pan en laat alles 20 minuten zachtjes koken.

Verhoog de temperatuur en laat het overgebleven vocht tot een dikke saus inkoken.

Geef hier rijst bij.

 

4 - 6 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Liberia

gerechtsoort : gevogeltegerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah