CHAPATI YA N’DIZI TAMU (BANANENBEIGNETS)

 

Bananenbeignets worden over de hele wereld anders klaargemaakt, maar deze geprakte versie (spreek uit als ‘tsja-pa-ti ja ndie-zi th-moe’) is anders en heel gebruikelijk in Afrika.

 

3 grote, zeer rijpe bananen

60 milliliter (4 eetlepels) melk

125 gram poedersuiker

30 - 60 gram (2 - 4 eetlepels) maÔzena

5 g (1 theelepel) nootmuskaat

plantaardige olie om te bakken

 

Pel de bananen, snijd ze doormidden, doe ze in een mengkom en prak ze met de handen, een houten lepel of een blender tot een dikke, grove massa.

Doe hier alle ingrediŽnten behalve de olie bij en schep dit stevig door elkaar. Misschien moet u wat meer of wat minder maÔzena gebruiken, maar het uiteindelijke mengsel moet dik en enigszins grof zijn (daarom is het het handigst om de bananen met de hand te prakken).

Verhit de olie in een steelpan of een koekenpan tot er nog net geen damp afslaat. Neem een eetlepel van het beslag en bak die om te zien of de olie goed is. Begint de beignet meteen te bruinen, dan is de olie te heet en moet de warmtebron getemperd worden. Bruint de beignet langzaam, draai hem dan om en bak de andere kant tot beide zijden goudbruin zijn en de beignet stevig is.

Bak kleine hoeveelheden tegelijk. Laat de beignets uitlekken op keukenpapier of in een zeef en houd ze warm in de oven tot alle beignets gebakken zijn. Warm opdienen.

 

4 personen

 

land : Tanzania

gerechtsoort : nagerecht

 

bron : De Afrikaanse keuken wereldwijd / Dorinda Hafner