CHAMPIGNONS MET YOGHURT

 

Als u zich ooit hebt afgevraagd waar die volmaakte maar geurloze, langstelige rode rozen vadaan komen: de kans is groot dat ze uit Kenia komen. De tuinbouw heeft de economie in 1996 flink laten opbloeien, met als belangrijkste product de rozen. Traditionele exportproducten op landbouwgebied als thee en koffie verliezen terrein na droogteperioden en drastische verlagingen van de marktprijs.

In dit recept vullen de smaken van tomaat en yoghurt elkaar aan; de champignons gaan goed samen met de iets zurige smaak ervan.

 

450 g champignons, fijngehakt

4 tomaten, in stukjes gesneden

1 ui, fijngehakt

220 ml yoghurt of karnemelk

olie

zout

 

Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui voordat u de champignons toevoegt. Zet de warmtebron hoger en laat ze 2 - 3 minuten meefruiten.

Voeg nu de tomaten toe en laat ze circa 3 minuten onder voortdurend roeren zachtjes stoven. Zet de pan van de warmtebron en laat het mengsel 2 minuten afkoelen.

Roer dan de yoghurt door het mengsel en voeg wat zout toe. Zet de pan terug op de warmtebron en laat alles gedurende circa 5 minuten doorwarmen, maar let op dat het mengsel niet kookt (anders gaat de yoghurt schiften).

 

2 - 4 personen

 

voor- / bereidingstijd : 5 / 20 minuten

 

land : Kenia

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Van andere markten : Een nieuwe selectie van vegetarische gerechten uit de hele wereld / Troth Wells

 

Kenia Home