CHACHANGA (PIKANTE LAMSSPIEZEN)

 

Dit bescheiden hapje van de arme boeren is tegenwoordig in heel Afrika een geliefd gerecht geworden op feestjes en partijen.

In Nigeria wordt het tsire agashe genoemd, in Ghana heet het chichinga en in andere delen van Afrika heet het weer anders.

 

1 kg lamslappen of runderbaklappen

100 g ontvelde gebrande pinda’s, zeer fijn gehakt

2 theelepels chilipoeder

1 eetlepel gemengde specerijen

zout

plantaardige olie

 

Snijd het vlees in smalle, dunne plakjes en rijg deze op spiezen.

Meng de fijngehakte pinda’s met de chilipoeder, de gemengde specerijen en wat zout naar smaak en doe het mengsel op een bord.

Wentel de spiezen door het pindamengsel en bedruppel ze met de olie.

Rooster de spiezen circa 40 minuten op minstens 10 centimeter afstand van een niet al te hete grill, tot het vlees rondom goudbruin en gaar is. U kunt de spiezen ook op de barbecue roosteren.

 

6 personen

 

land : Togo

gerechtsoort : hapje

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore