CASSOULET MET LAMSVLEES

 

Lamsvlees, bonen en amandelen zijn veel gebruikte ingrediŽnten in de Zuidafrikaanse keuken.

 

50 g katenspek

4 lamsworstjes of runderworstjes (ca. 400 g)

30 g boter

2 tenen knoflook

2 potten witte bonen (a 240 g nettogewicht)

1Ĺ blik tomaatstukjes (a 240 g nettogewicht)

2 dl witte (Zuidafrikaanse) wijn

4 theelepels kurkuma

zout

peper

6 eetlepels geschaafde amandel

 

Verwarm de grill voor. Snijd het spek in stukjes en de worstjes in drieen.

Verhit de boter in een braadpan en braad de worstjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Bak in een aparte pan het spek knapperig. Pers de knoflook erboven uit en voeg de uitgelekte bonen, de tomaat, de wijn en de kurkuma toe. Verwarm alles nog ca. 5 minuten door. Meng de worst door het spek-bonenmengsel en houd het bakvet apart. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de amandelen en het bakvet over het mengsel en laat alles onder de grill een bruin korstje krijgen.

 

voor 4 personen

 

ca 645 kcal / 2700 kJ per persoon

voorbereiding : ca. 5 min., bereiding : ca. 20 min.

 

land : Zuid-Afrika

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Menu 1995/17 (4 oktober 1995)