CASSAVETAART MET KAAS

 

In dit gerecht wordt de cassave op dezelfde manier als aardappelpuree gebruikt. Deze taart kan goed gebruikt worden als een introductie tot cassave voor diegenen die het liever voorzichtig aan willen proberen.

 

500 g cassave, geschild en in stukjes gesneden

2 wortels, in plakjes gesneden

60 ml melk

25 g boter

zout

peper

250 g kaas, geraspt

4 eetlepels fijngehakte peterselie

 

Kook de cassave circa 30 minuten in water met wat zout en laat hem uitlekken.

Blancheer de wortels in kokend water en laat ze uitlekken.

Stamp de melk, boter en wat zout en peper door de cassave en roer tweederde van de geraspte kaas erdoor.

Beboter een ovenvaste schaal en vul deze met het cassavemengsel. Schik de plakjes wortel op de cassavetaart en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Zet de schaal enkele minuten onder een hete grill tot de kaas is gesmolten, garneer met de peterselie en dien direct op met verse groenten.

 

2 - 4 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : Met liefde bereid : Recepten uit Afrika, AziŽ en Latijns-Amerika voor de Westerse keuken / Troth Wells

 

Kenia Home