CASSAVE EN BLEEKSELDERIJ MET MUNGBONENSAUS

 

Dit gerecht kregen we voorgezet in een huis in Nairobi, als alternatief voor de traditionele vleessauzen die met ugali, de dagelijkse maïspuree geserveerd worden. In plaats van ugali geven wij hierbij rijst en een salade. Cassaves zijn soms verkrijgbaar in toko’s. Ze moeten goed gaargekookt worden. Met bataten krijgt u eveneens een heerlijk resultaat.

 

250 gram mungbonen

600 gram cassave of bataten, in blokjes van 2 centimeter

4 eetlepels arachideolie

2 grote uien, fijngehakt

1 theelepel gemalen kurkuma

1 theelepel chilipoeder

1 theelepel paprikapoeder

1 bos bleekselderij, fijngesneden

zout

 

Kook de mungbonen in licht gezouten water tot ze tamelijk zacht zijn. Giet ze af en prak ze licht. Kook de cassave 10 minuten voor in licht gezouten water, giet ze af en houd ze apart.

Verhit de olie in een grote, zware pan. Bak hierin de uien tot ze zacht zijn. Voeg de specerijen toe en bak ze 1 minuut. Voeg de cassave en bleekselderij toe. Bak de groenten circa 2 - 3 minuten tot ze zacht zijn.

Schep de mungbonen door de groenten. Voeg net zoveel water toe totdat er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

 

4 - 6 personen

 

land : Kenia

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

 

Kenia Home