CASSAVA FISH IN ONION SAUCE (CASSAVAVIS IN UIENSAUS)

 

500 g cassava- of baarsfilet

3 eetlepels bloem

2 eetlepels paneermeel

2 teentjes knoflook, fijngehakt

8 uien, fijngehakt

3 eetlepels tomatenpuree

theelepel peperpasta

3 eetlepels arachide-olie

1 bosje peterselie

1 citroen (sap)

nootmuskaat, geraspt

3 eetlepels boter

 

Snijd de visfilet in stukken en paneer deze door ze eerst in de bloem en daarna in het paneermeel te wentelen.

Verhit de boter en bak de vis hierin met de uitjes en de helft van de knoflook. Strooi hier wat zout en peper over en voeg de tomatenpuree en de peperpasta voorzichtig roerend toe.

Zet de warmtebron hoog en blus af met 1 kopje water. Doe het deksel op de pan en laat alles 15 minuten stoven.

Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de rest van de knoflook, de fijngehakte peterselie en het citroensap toe. Breng het gerecht op smaak met wat nootmuskaat en zout.

Dien het gerecht heet op.

Geef hier maniok, garri of yams bij.

 

6 personen

 

land : Kameroen

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah