CASHEWTOFFEE

 

100 g suiker

50 g ma´ssiroop of honing

klontje boter

2 theelepels limoen- of citroensap

500 g gebrande, gezouten cashewnoten

 

Meng de suiker, de ma´ssiroop of honing en 150 ml water in een pan en breng het geheel langzaam en al roerend aan de kook.

Neem de pan van de warmtebron en voeg de boter en het limoen- of citroensap toe.

Zet de pan weer op de warmtebron en laat het mengsel inkoken en stroperig worden.

Neem de pan weer van de warmtebron, roer de cashewnoten door de toffee en doe het mengsel in een beboterd bakblik.

Laat de cashewtoffee volkomen afkoelen en hard worden, breek hem in stukjes en bewaar eventueel in een luchtdichte trommel.

 

Voor 6 personen.

 

gebied : Afrika

gerechtsoort : hapje

 

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore

 

Afrika Home