CARRI (KOKOSCURRY)

 

125 g boter

1 eetlepel zonnebloemolie

2 grote uien, grofgehakt

5 tenen knoflook, uitgeperst

3½ cm gemberwortel, geschild en geraspt

2 middelgrote bataten (liefst met oranje vruchtvlees), in blokjes

4 wortelen, in blokjes

1 fleskalebas, geschild, in blokjes (circa 500 g)

400 g Chinese kool, in reepjes van 2½ cm

grote handvol snijpeterselie, fijngehakt

kleine handvol tijm, fijngehakt

400 ml kokosmelk

zout

peper

 

CURRYMENGSEL

10 currybladeren

1 theelepel gemalen kaneel

½ theelepel chilipoeder

1 theelepel gemalen piment

¼ theelepel cayennepeper

1 theelepel gemalen zwarte peper

1 theelepel gemalen kurkuma

 

GARNERING

2 bakbananen

2 eetlepels olie of 30 g boter

 

Laat de boter smelten in een grote pan maar laat hem niet verbranden. Voeg de olie toe. Bak hierin de uien, knoflook en gember tot ze zacht zijn. Schep het currymengsel erdoor.

Voeg de bataten, wortels en kalebas toe. Schep de groenten door het specerijenmengsel. Overgiet ze met weinig water. breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen tot de groenten iets zachter worden.

Voeg de Chinese kool, peterselie, tijm en koksmelk toe. Verwarm alles nog 10 minuten op heel laag vuur: laat de kokosmelk niet koken. Breng de curry op smaak met zout en peper.

Snijd terwijl de curry suddert, de bakbananen in plakjes. Bak ze in hete olie tot ze van buiten knapperig en van binnen zacht zijn. Bestrooi ze met zout. Serveer de curry met rijst, gebakken bakbanaan en zoete aardappelsalade.

 

4 - 6 personen

 

land : Seychellen

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

 

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott