CAMARÃO COM PIRI-PIRI (MET WHISKY GEFLAMBEERDE GAMBAS MET PIRI-PIRI)

 

Dit recept is afkomstig uit Mozambique, een oud Afrikaanse kolonie van Portugal, dat onafhankelijk werd in 1975 na de Anjerrevolutie in Portugal.

 

1 kg grote garnalen (pellen tussen kop en staart )

sap van een halve citroen

zeezout

2 soeplepels olijfolie

1 glas whisky

¼ liter room

8 tenen knoflook, uit de knijper

piri piri (evt. chilipeper) = hete pepersaus op basis van gedroogde pepertjes en olijfolie

1 theelepel paprikapoeder

2 soeplepels grofgehakte peterselie of basilicum

                

Pel de garnalen voorzichtig tussen kop en staart. Ze moeten heel blijven. Marineer ze een half uur in het citroensap en het zout . 

Dep ze in keukenpapier droog en bak ze in de olijfolie tot ze mooi gekleurd zijn. Zet het vuur laag en blus met de whisky, flambeer tot de alcohol is verdampt. (Let wel : zorg dat je een grote pannendeksel bij de hand hebt, voor het geval dat het flamberen uit de hand loopt ; zet het vuur in zo’n geval uit en leg de deksel op de pan.)   Voeg de room, geperste knoflook, paprikapoeder en piripiri naar smaak toe en laat het een paar minuten indikken. Giet op een schaal en bestrooi met peterselie of basilicum. 

Serveer met een groene salade en geroosterd brood.

     

4 personen

 

bereidingstijd : 60 minuten

 

land : Mozambique

gerechtsoort : hoofdgerecht

 

bron : http://members.fortunecity.de/bolleken6/bol2682.html