CALDO DE PEIXE (VISSOEP MET ZOETE AARDAPPELEN)

 

1 kg kabeljauwfilet

4 zoete aardappelen

2 paprika’s

4 tomaten

2 uien, fijngehakt

3 teentjes knoflook, fijngehakt

2 laurierblaadjes

1 eetlepel azijn

malaguetta

 

Leg de vis gedurende een uur in licht gezouten water en snijd hem vervolgens in stukjes. Snijd de zoete aardappelen in blokjes, de paprika’s in reepjes en de tomaten in vieren.

Breng 1 l water aan de kook met een mespuntje zout. Voeg achtereenvolgens de vis, de zoete aardappelen, de reepjes paprika, de tomaten, de uitjes, de knoflook, de laurierblaadjes en de azijn toe en laat de soep op een lage warmtebron 5 minuten trekken.

Voeg wat water toe en breng de soep aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat alles in 30 minuten gaar worden.

Breng de soep op smaak met malaguetta.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 1½ uur

 

land : Kaapverdische Eilanden

gerechtsoort : soep

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Kaapverdiė Home