CALDO DE CAMARAO (GARNALENSOEP)

 

1 kg gepelde garnalen

2 onrijpe kookbananen

3 tomaten

4 aardappelen

1 ui, fijngehakt

2 teentjes knoflook, fijngehakt

3 chilipepers, fijngehakt

olijfolie

 

Kook de garnalen in korte tijd gaar. Laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht.

Snijd de kookbananen in grote stukken, giet er gezouten water overheen tot ze onderstaan en laat ze circa 10 minuten staan.

Snijd de tomaten in vieren en de aardappelen in blokjes.

Verhit de olie en fruit de uitjes hierin. Voeg de knoflook, de tomaten en de pepertjes toe. Voeg de garnalen toe en blus af met het achtergehouden kookvocht.

Voeg de bananen en de aardappelen toe en laat de soep in 20 tot 30 minuten gaar worden. Indien nodig voegt u wat water toe.

Geef hier Fufu bij.

 

6 - 8 personen

 

land : Kaapverdische Eilanden

gerechtsoort : soep

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

Kaapverdiė Home