CACHUPA RICA (RUNDVLEESSCHOTEL MET MA¤S)

 

500 g rundvlees in blokjes

500 g gedroogde ma´skorrels

1 ui, fijngehakt

4 teentjes knoflook, fijngehakt

2 chilipepers, fijngehakt

3 - 4 zoete aardappelen

4 - 5 worteltjes

1 eetlepel palmolie

malaguetta

 

Laat de ma´s een nacht weken. Kook de ma´s de volgende dag in ruim water.

Voeg na een uur het vlees, de uitjes, de knoflook en de chilipepertjes toe met wat zout. Schenk er zoveel water bij dat alles ruim onderstaat en breng dit aan de kook.

Snijd de zoete aardappelen en de worteltjes in blokjes. Voeg deze met de palmolie na anderhalf uur stooftijd toe aan het vlees.

Breng het gerecht na een totale stooftijd van drie uur op smaak met wat malaguetta en voeg indien nodig wat zout toe.

Dien dit gerecht heet op.

Variatie: Gebruik roodbaarsfilet in plaats van rundvlees en voeg dan ook wat verse tijm toe.

 

4 personen

 

land : Kaapverdische eilanden

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah

 

KaapverdiŰ Home