BROULAI (RIJSTSCHOTEL MET RUNDVLEES EN AUBERGINES)

 

800 g runderlappen

600 g tomaten

250 g aardappelen of maniok

250 g aubergines

250 g uien, fijngehakt

pimentpoeder

2 laurierbladeren

300 g gare rijst

palmolie

 

Snijd het vlees in blokjes. Pureer de ontvelde tomaten en snijd de aardappelen en de aubergines in blokjes.

Verhit de olie en bak hierin de aardappel- en aubergineblokjes even aan. Neem ze uit de pan en zet ze apart.

Braad het vlees aan in dezelfde olie en voeg dan de uitjes toe. Strooi er wat zout en pimentpoeder overheen en voeg al roerend een scheutje water toe.

Breng het aan de kook en voeg dan de laurierbladeren, de aubergine- en de aardappelblokjes en de tomatenpuree toe. Laat alles op een middelhoge warmtebron gaar sudderen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe.

Neem enkele stukjes vlees en groente uit de pan om ze later als garnering te gebruiken. Roer de rijst door de ragoût en breng het gerecht op smaak met wat zout. laat het gerecht voor het opdienen goed warm worden.

Doe de rijstschotel over in een grote schaal en leg er de achtergebleven stukjes vlees en groente op.

 

8 personen

 

land : Senegal

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah