BROULAI AU POISSON (VISSCHOTEL MET RIJST EN AUBERGINES)

 

800 g koolvisfilet

600 g tomaten

250 g maniok

250 g aubergines

250 g uien, fijgehakt

pimentpoeder

2 laurierbladeren

4 kopjes gekookte rijst

palmolie

 

Snijd de vis in grove stukken.

Pureer de tomaten in de keukenmachine en snijd de maniok en de aubergines in blokjes.

Verhit de olie en fruit hierin de maniok en de aubergines. Haal de groenten uit de pan en zet ze apart.

Bak de vis in dezelfde olie. Voeg de uitjes toe, wat water, zout en pimentpoeder. Roer alles voorzichtig om en breng het mengsel aan de kook.

Voeg de laurierbladeren, de tomatenpuree, de maniok en de aubergines toe en stoof de groenten gaar. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe.

Haal enkele stukjes vis, maniok en aubergine uit de pan en houd ze apart voor de garnering.

Doe de rijst bij de ragoût, roer even goed en voeg zout naar smaak toe. Warm alles goed door. Schep het gerecht op een schaal en garneer met de achtergehouden stukjes vis en groente.

 

8 personen

 

land : Senegal

gerechtsoort : visgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah