BRIOUAT MAA LFORMAG DIAL MAAZA (BLADERDEEGPAKKETJE MET GEITEKAAS)

 

500 g bstella-vellen

olie

 

VULLING

800 g geitenkaas

2 bosjes peterselie

2 eetlepels mild paprikapoeder

2 eieren

zout

 

Voor het maken van de vulling de geitenkaas met een vork losmaken. De peterselie fijnhakken en de eieren loskloppen.

Alle ingrediŽnten voor de vulling door elkaar mengen. Zout naar smaak toevoegen. De bstella-vellen tot 15 bij 20 cm bijsnijden. Een vel met de glanzende kant naar beneden op een vlakke ondergrond leggen. Een opgehoopte theelepel vulling erover uitstrijken, maar 3 cm van de rand vrijhouden. Het vel in de lengte tweemaal naar binnen vouwen, zodat er een strook ontstaat van 20 cm lang en 5 cm breed. De strook meerdere malen opvouwen, licht aandrukken tot een rechthoek en vooral de randen goed aandrukken. In een doek gewikkeld bewaren tot het moment van bakken.

In een pan wat olie verhitten en de deegpakketjes daarin goudbruin bakken. Goed uit laten lekken en warm houden.

 

Voor 50 stuks.

 

land : Marokko

gerechtsoort : snack

 

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

 

Marokko Home