BREES EN HILLIB-RAGOÛT

500 g brees (rijst)
zout naar smaak
1 kg hillib (vlees)
¼ theelepel tijm
½ theelepel peperkorrels
1 grote ui, in ringen
6 eetlepels boter of olie
500 g rijpe tomaten, in plakken
½ theelepel chilipoeder

Was en kook de rijst met zout. Snijd het vlees in stukjes, was ze en kook ze in een andere pan met zout, tijm, peperkorrels en een paar uiringen tot het vlees zacht en gaar is. Braad het licht aan in de boter of olie. Voeg de rest van de ui, tomaten, de zojuist gemaakte vleesbouillon, het chilipoeder en zonodig een scheutje water toe. Laat het geheel op een zacht vuur ongeveer 40 minuten sudderen. Doe de rijst in een schaal, verdeel het vlees hierover en garneer het gerecht met gestoomde kool.

6 personen

land : Somalië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Afrikaanse keuken / Ola Olaore