BOULES À POISSON (VISBALLETJES ‘COTONOU’)

 

250 g gedroogde vis

250 g kabeljauwfilet

2 eieren

1 kopje tarwebloem

¼ l melk

1 ui, fijngehakt

1 teentje knoflook, fijngehakt

paneermeel

3 eetlepels boter

 

GARNERING

1 bosje peterselie

1 citroen

 

Laat de gedroogde vis een nacht weken. Pocheer deze de volgende dag gedurende 20 minuten in weinig water.

Verdeel de gedroogde vis in kleine stukjes en snijd de kabeljauw ook klein. Klop de eieren luchtig op. Voeg de tarwebloem onder voortdurend roeren toe, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg met kleine beetjes tegelijk de melk toe. voeg de uitjes, de knoflook en een mespuntje zwarte peper toe en roer alles goed om.

Voeg nu de gedroogde vis en de kabeljauw toe en roer nogmaals alles goed om. Als het mengsel te vochtig is, kunt u er wat paneermeel bij doen. Laat de massa afkoelen.

Vorm twaalf balletjes van het vismengsel en rol deze door paneermeel.

Verhit de boter en bak de balletjes hierin tot ze mooi bruin van kleur zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Leg de visballetjes op een schaal en garneer deze met peterselie en schijfjes citroen.

 

4 personen

 

Een dag van tevoren beginnen

 

land : Benin

gerechtsoort : voorgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur en recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah