BOUILLON DE POISSON (GESTOOFDE AARDAPPELTJES MET VISBOUILLON)

boter

4 viskoppen, schoongemaakt

het sap van 1 citroen

zout

peper

1 eetlepel plantaardige olie

1 ui, fijngehakt

1 eetlepel tomatenpuree

theelepel witte peperkorrels

theelepel gemengde specerijen

500 g geschrapte krielaardappeltjes

Beboter een hoge ovenvaste schaal. Leg de viskoppen in de schaal, bedruppel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.

Verhit de olie in een koekepan en fruit de ui tot deze glazig ziet.

Roer de tomatenpuree, peperkorrels en gemengde specerijen erdoor en verdeel dit mengsel over de viskoppen.

Leg de aardappelen bovenop en giet liter water in de schaal.

Dek de schaal af en zet deze in een voorverwarmde oven (180 C) tot de aardappelen gaar zijn (circa 1 uur). Dien op met gekookte witte rijst of gekookte yam.

Voor zes personen.

land : Seychellen

gerechtsoort : visgerecht

bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore