BONEN MET UIEN EN TOMATEN

300 g witte bonen, een nacht geweekt
2 uien, fijngehakt
2 eetlepels olie
2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
4 tomaten, ontveld en kleingesneden
1 theelepel paprikapoeder
snufje cayennepeper
zout
zwarte peper
2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Spoel de bonen af, doe ze in een pan met vers ongezouten water en kook ze tot ze haast gaar zijn. Verhit de olie in een andere grote pan en bak de uitjes tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten. Voeg de kleingesneden tomaten toe en laat ze 5 minuten sudderen. Schep de bonen met 1 ľ dl kookvocht erdoor. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Voeg de peterselie toe (of gebruik deze als garnering). Schep alles goed om en laat het gerecht 15 - 20 minuten sudderen, tot de bonen gaar zijn. Serveer de schotel warm of koud.

Voor 4 personen

land : TunesiŽ

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

 

TunesiŽ Home