BONEN MET KOKOSSAUS UIT ZANZIBAR

 

Voor een authentieke versie kunt u in plaats van bataat verse vis, schaal- of schelpdieren gebruiken.

 

6 eetlepels olie

450 g bataten, in blokjes van 2 cm

1 grote ui, fijngehakt

6 tenen knoflook, uitgeperst

5 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt

4 zwarte peperkorrels, grof gemalen

6 kruidnagels, grofgemalen

4 kardemompeulen, opengemaakt

2 theelepels gemalen kurkuma

6 groene chilipepers, overlangs in vieren gesneden

handvol vers korianderblad

400 ml kokosmelk uit blik

450 g gare bonen (bijvoorbeeld oog- of pintobonen)

zout

 

Verhit de helft van de olie in een zware pan en bak hierin de bataten tot ze bijna gaar zijn. Houd apart.

Verhit de resterende olie en bak hierin de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn. Voeg alle specerijen, de chilipepers en koriander toe en roerbak 3 minuten. Voeg de kokosmelk, bataten en bonen toe. Laat alles zachtjes sudderen tot de bataten gaar zijn. Breng op smaak met zout.

 

4 - 6 personen

 

land : Tanzania (Zanzibar)

gerechtsoort : veganistisch gerecht

 

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott