BŒUF AUX PATATES DOUCES (RUNDVLEES MET ZOETE AARDAPPELEN)

 

1 kg runderlappen

1 ui, fijngehakt

2 - 3 eetlepels tomatenpuree

verse tijm

2 laurierbladeren

4 zoete aardappelen

palmolie

 

Snijd het vlees in blokjes. Verhit de olie en braad het vlees op een zeer hoge warmtebron mooi bruin aan. Voeg de uitjes toe en blus af met water.

Voeg de tomatenpuree, de tijm en de laurierbladeren toe en wat peper en zout naar smaak.

Breng alles aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het vlees op een lagere warmtebron twee uur stoven. Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe.

Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Voeg deze na een uur aan het vlees toe en laat ze in de saus gaar worden.

Geef hier yams bij.

 

4 personen

 

(voor)bereidingstijd : 2 uur

 

land : Kameroen

gerechtsoort : vleesgerecht

 

bron : Kookkunst uit West-Afrika : Eetcultuur & recepten / Holger Ehling & Jojo Cobbinah